Så väljer du rätt barnkläder

Nu är det snart jul och då köper många av oss kläder till barnen. Men hur väljer man rätt kläder egentligen? Det finns en djungel av barnkläder och hur vet man vilka man ska välja? Nedan får du tips på klädval till barnen.

Fråga

Många är vi som fått kläder som farmor tyckte var helt underbara, men som klasskamraterna sedan skrattade åt under rasterna. Det är ingen hemlighet att barnmodet är helt annorlunda idag än vad det var när du själv var barn. Var därför öppen och låt barnen visa dig vilken stil de gillar – då blir det garanterat rätt!

Låt barnet ha sin egen stil

Din garderob är till stor del som ditt rum. Där vill du dekorera i din egen stil för att trivas, och samma sak gäller även barn. För att din dotter eller son ska må bra bör du låta barnet utveckla sin egen identitet och sin egen stil. Börja med barnets rum, där ni tillsammans väljer barntapeter som den lilla gillar. Väggarna är en viktig del av rummet, så rätt barntapeter är A och O för att skapa en atmosfär som barnet trivs i. Tänk dig samma princip när det gäller val av kläder.

Titta på internet

Visst kan det vara roligt att titta i klädbutiker, men du hittar ett betydligt större utbud i webbshoppar. Dessutom kan du hitta modeller och storlekar som kanske inte finns i de fysiska butikerna. En annan fördel med webbutiker är att de har betydligt fler reor och erbjudanden. Varför inte köpa samma plagg till ett lägre pris?

Klä dig rätt

shesha