Jeans – plagget som aldrig går ur modet

Modet förändras ständigt och trender kommer och går men det finns en favorit som alltid verka bestå, nämligen jeansen. Det kommer givetvis nya designer och passformer, men det krävs nästan en ansträngning för att se omodern ut med jeans oavsett vilket år det är. Släng inte dina jeans när du börjat tröttna på dem, för byxor gjorda i den slittåliga textilen denim klarar sig mycket troligt till nästa trendtopp.

Eftersom det finns jeans i många passformer och stilar är det en bra idé att köpa dem i en butik med stort utbud. Passform är en stor del i valet av jeans, och då vi alla är olika bör du inte stirra dig blind på de största trenderna, utan utgå från vad du trivs i och vad som passar din kroppstyp.

Jeans 2022

Som vanligt går det att hitta de flesta jeansmodeller i butikerna, oavsett vilka modeller som är moderna det år man letar. Men kanske har du lagt märke till att många modeller har en något mer lössittande passform än de klassiska tajta vardagsjeansen? I år kan du kanske våga prova en baggy variant, då de är populära och inte så extrema som det kanske kan låta. Tvärtom kan ett par baggy jeans vara både bekväma och snygga. Dock är de ofta låga i midjan så ett bälte, lång tröja eller en body kan vara att föredra om du inte trivs med att visa så mycket mage eller rygg. Om du föredrar kläder som täcker magen kan det vara enklare att matcha med ett par raka jeans, som också är inne nu år 2022.

Matcha kläder till jeansen

En fördel som många ser är att jeans är lätta att matcha med andra kläder. Till vardags kan du bära vad som helst till dina jeans, och med festligare accessoarer har du enkelt en snygg outfit. Eftersom jeans står stadigt även i modesvängarna, är en annan fördel att du kan ha dem som en del av din basgarderob. På så sätt kan du enkelt uppgradera garderoben med nya trendiga överdelar, som du inte bör ha några problem med att matcha till jeansen. Ta en titt på vilken färg som trendar, så kan du säkerligen matcha dina jeans till den. I år är till exempel lila en riktig trendkulör, så varför inte passa på att köpa en kavaj, toppar eller linnen i den färgen?

Att jeans dessutom håller länge gör dem till ett mer ekonomiskt alternativ än prislappen först ger intryck av. Du som tänker miljömässigt kan till exempel göra om dem när du har tröttnat på dem eller lappa dem så att de håller längre. Att lappa jeans kan dessutom bli snyggt och det ger dig möjligheten att göra jeansen mer personliga.

shesha