Mode och religion

Något som är väldigt aktuellt idag är religion – eller rättare sagt, samspelet mellan olika religioner. I en del länder, t.ex. Sverige, får man klä sig hur man vill, oavsett om man är man eller kvinna. Det gäller däremot inte i alla länder. Hur bör man då göra om man planerar att resa till ett annat land?

Den första frågan man bör ställa sig är vilken typ av resa det handlar om. Ska du flytta till ett annat land på grund av ett jobb, en förälders sjukdom eller liknande? Eller handlar det om en kort semesterresa?

I Europa har kvinnan rätt att klä sig hur hon vill, så om du vill följa den principen oavsett var du är kan det vara klokt att besöka ett land med samma värderingar. Det beror på att vissa länder, t.ex. Dubai och Saudiarabien, har helt annan lagstiftning än vad vi är vana vid. Klär du dig på ett sätt som anses vara olämpligt kan du hamna i fängelse – eller värre.

Om du istället är villig att t.ex. ta på dig en slöja eller på annat sätt klä dig helt annorlunda än du gör normalt kan du känna dig mer säker i ett land med annorlunda kultur.

Du väljer själv vad som är viktigast: principer eller en viss destination.

shesha