Rätt look för kortare damer

Idag präglas modevärlden av långa modeller, vilket indirekt talar om för oss att längd är viktigt. Det anses attraktivt att vara lång, men huruvida det verkligen stämmer eller inte är naturligtvis upp till varje individ att avgöra. En annan teori är att alla är snygga, oavsett längd, så länge man äter sunt, motionerar och mår bra! I vilket fall som helst kan det vara så att man är lite kortare och skulle vilja se något längre ut – och hur går man tillväga då?

*Enfärgad outfit. Ett av de bästa knepen du kan ta till är att välja en enfärgad outfit – inklusive skorna. Tänk dig en outfit som utgörs av t.ex. svarta sneakers, svarta jeans och en svart finstickad tröja. Du kan naturligtvis välja en annan färg än svart, men svart får dig dessutom att verka lite mer vältränad – så varför inte slå två flugor i en smäll?

*Polotröja. Polotröjan också ett utmärkt val, eftersom den täcker halsen. Därför gör den också att du ser längre ut – prova själv! Dessutom täcker den överkroppen helt och hållet, så den förlänger effektivt, särskilt när du kör på en enfärgad look.

*Uppsatt hår. Du som vill ta till med alla trick för att se längre ut bör sätta upp ditt hår i en knut eller hög hästsvans. Placera knuten/hästsvansen riktigt högt upp, så att den sitter mer eller mindre mitt på huvudet. Om du har långt hår och väljer en tjock hårsnodd kan du vinna runt 10 cm bara på det!

*Klackar. Det mest självklara tipset för att verka längre är naturligtvis att välja höga klackar. Välj skor i samma färg som dina favoritbyxor för bästa effekt. Som nämnt tidigare bör även skorna ha samma färg som outfiten.

Ett annat tips är att välja skor eller stövlar med kilklack. Om du provar ett par stövlar med klack och tittar dig i spegeln kommer det se fint ut framifrån och bakifrån, men om du tittar på sidan finns det där lilla glappet mellan klacken och sulan. Om du däremot väljer stövlar med kilklack är hela sulan en enda, d.v.s. det där glappet trollas bort. Det kommer att få dina ben att se ännu längre ut. Ta på dig ett par svarta jeans och prova ett par sådana stövlar, så får du se!

shesha