Hur har man råd med lyxmode?

Designerväskor, skärp och dyra solglasögon kostar en hel del. Samtidigt kan man även behöva andra saker, för att inte tala om skyldigheten att betala för bostad, räkningar, mat och så vidare. Hur kan man då gå tillväga för att ha råd med lyxvaror?

Lyxvaror är naturligtvis ingenting man egentligen behöver. Det finns många betydligt billigare alternativ som kan vara minst lika bra. Man bör därför aldrig känna någon press att handla dyra kläder och accessoarer.

Något man bör förstå är att det inte behöver vara särskilt svårt att köpa en väska för cirka 10 000 kronor. Om du kan lägga undan lite mer än 3 000 kronor i tre månader har du råd med en ny Louis Vuitton Väska, så det behöver inte vara någon enorm ansträngning att ha råd men en lyxvara.

Mycket handlar naturligtvis om hur mycket pengar man tjänar, men den egna disciplinen är ofta minst lika viktig. Många av oss spenderar en hel del pengar på saker vi egentligen inte behöver, t.ex. fika på caféer flera gånger i veckan, luncher eller middagar på restaurang, bio, lite underkläder på H&M, smink, kosmetikprodukter, o.s.v. Vi tänker ofta att fikat inte kostar så mycket och att mascaran bara kostar 150 kr, men när man lägger ihop alla de här små inköpen blir man ofta förvånad över hur mycket man faktiskt spenderat. Det kan helt enkelt vara så att du faktiskt skulle ha råd med t.ex. en designerväska om du skulle avstå andra inköp du gör. Att hålla koll på dina pengar och vart de går är A och O!

Ett annat tips är att tjäna mer pengar. Konsumenter som tycker om lyxprodukter tycker ofta också om att tjäna pengar – och det är ju aldrig fel. Försök därför att skaffa ett extrajobb och arbeta samtidigt på att spara pengar. En god ekonomi är ett måste för att kunna unna sig lyxvaror!

shesha