Sälja gamla diamanter och smycken

De flesta av oss har saker hemma som vi håller fast vid utan att vi vet varför. Samtidigt kanske vi drömmer om en designerväska eller en ny kappa. Genom att sälja de där sakerna som du aldrig använder, till exempel gamla smycken, kan du få råd att finansiera det du drömmer om.

Mormors gamla brosch, ett omodernt halsband i guld från en moster, eller en slipsnål med diamant som din farfarsfar ägde. Allt det där är exempel på saker som ligger i våra gömmor utan att skänka någon som helst glädje. Vi håller bara fast vid dem för att vi tror att vi måste. Idag finns dock trygga sätt att sälja sina gamla smycken och få rejält med pengar i förtjänst. Hos Diamantbrev kan du enkelt och smidigt sälja diamanter och tjäna pengar. Att spara på saker bara för att du känner dig tvingad är inget som gör dig lycklig. Den där designerväskan skulle dock göra dig glad redan idag.

Därför ska du använda dig av Diamantbrev

Du kanske funderar över varför du inte bara kan ta dina smycken och lägga upp en annons på Blocket? En uppenbar anledning är att det finns en risk för att du blir lurad när du säljer dyrbara smycken till privatpersoner. Hos Diamantbrev använder man sig alltid av försäkrade försändelser vilket gör att det är liten risk att du förlorar pengar på att sälja genom dem. Riktigt dyrbara smycken skickas i så kallade värdebrev där Diamantbrev står för kostnaden. Det finns också möjlighet för dig att ångra dig i upp till fem dagar från det att de mottagit dina smycken. Det allra bästa är dock att det är så smidigt. Du slipper själv tala med krångliga kunder, ordna med frakt och parera människor som prutar. Allt du behöver göra är att skicka iväg dina saker i ett kuvert du får hem, sedan har du inom kort pengar på ditt konto och kan ge dig ut och köpa drömväskan.

Tänk cirkulärt

Det finns ytterligare fördelar med att sälja sådant som du själv inte använder. När du säljer något kan det komma någon annan till nytta. Du får också pengar som du kan köpa saker för och därmed stödja företagare, något som är extra viktigt i coronatider. Vill du verkligen agera cirkulärt så köper du naturligtvis din designerväska eller märkeskappa på second hand. Förutom diamanter finns det en mängd andra saker som är lätta att sälja just nu, till exempel saker i koppar, guldsmycken och kläder från utvalda varumärken. Varför inte göra en rejäl rensning där hemma och sortera ut sådant som du inte använder. Chanserna är stora att det finns någon som vill ha dina gamla saker mer än du.

shesha