Kroppsform päron

Du som har en smalare överkropp, smal midja och breda höfter har kroppsform päron. Formen är väldigt lik timglasformen, och framhävs därför på liknande sätt. Den smalare överkroppen medför däremot att du måste balansera den med underkroppen, vilket kräver ett par trick med plagg och färger. Nedan hittar du allt du behöver veta!

*Rätt färger. Du vet säker att ljusa färger förstorar, medan mörkare färger förminskar. Den som har kroppsform päron bör därför välja mörkare byxor och en ljusare tröja – framför allt om du har lite kraftigare ben.

*Rätt tröjor. Kvinnor med kroppsform päron gör rätt i att välja toppar med antingen långa eller korta ärmar. Sådana toppar får axlarna att verka bredare, vilket gör att din kropp genast ser mer balanserad ut. Linnen och andra ärmlösa toppar är alltså inte lika fördelaktiga för din figur.

Eftersom du har en smal midja med fin kontrast till dina höfter bör du dessutom välja tighta tröjor. Åtsittande plagg framhäver kurvorna på ett finfint sätt och är bland de bästa plaggen du kan välja.

*Åtsittande byxor. Ett annat plagg som fungerar utmärkt för dig är åtsittande byxor. Tighta byxor framhäver din snygga figur och i kombination med en tight tröja har du ett vinnande koncept. Välj helst mjuka jeans eller andra byxor som formar sig efter din kropp. Undvik hårda jeansmaterial, eftersom de ofta “stänger in” rumpan och höfterna samtidigt som de kan vara mindre åtsittande runt benen. Ett par byxor som sitter tight runt hela benet är det bästa valet.

Ett tips när du väljer jeans är att prova många olika modeller. Flertalet modeller som säljs i Sverige tycks vara designade för kvinnor med rak kroppsform, d.v.s. med mindre höfter. Ta dig därför tid att hitta ett par som sitter riktigt snyggt på just dig.

*Skärp. Skärpet är en accessoar som sällan är fel att använda. Det passar perfekt till ett par höga jeans, en mindre tight klänning eller en stor, varm tröja. Ett skärp framhäver din midja och dina kurvor på ett ursnyggt sätt!

Ett slutligt tips är att fundera över vad du själv tycker är snyggt och vad du känner dig bekväm i. Att köpa en ny outfit som känns obekväm är aldrig någon bra idé, oavsett vad experterna säger. Plocka fram lite olika plagg ur garderoben och prova dem (gärna så många som möjligt) för att se vad du själv tycker. Din åsikt är trots allt den viktigaste!

shesha