Kroppsform timglas

Har du en smal midja, breda höfter och breda axlar? Är bystens omfång betydligt större än midjans? Då är du, precis som t.ex. Kim Kardashian, en timglasfigur. Den här figuren anses ofta vara den vackraste, och många kvinnor genomgår särskilda dieter och plastikkirurgi för att få en timglasfigur. Men även den här formen kan framhävas genom rätt kläder och accessoarer, så kika gärna på tipsen nedan!

Du som har en timglasfigur behöver inte plagg som trollar bort något eller får delar av kroppen att se fylligare ut. Det enda du behöver göra är att framhäva det som redan finns. Det betyder att alla former av tighta plagg fungerar utmärkt för dig, framförallt när hela outfiten är tight.

*Fodralklänningar. Fodralklänningar är perfekta för dig med timglasfigur, eftersom de framhäver figuren på bästa sätt. Välj helst en klänning som går ner till knäna eller under. En sådan klänning framhäver inte bara kontrasten mellan byst, midja och höfter, utan även mellan höfterna och knäna. Alla tighta klänningar fungerar för dig.

*Höga, tighta jeans. Tighta jeans i stil med jeggings är också ett bra val. Se till att de är tighta hela vägen ner till anklarna. Jeans som dessutom har hög midja kan vara riktigt fina på dig, eftersom även de framhäver midja och höfter. Den här typen av jeans kombineras bäst med en tight tröja. Var uppmärksam på att inte välja byxor som är alltför tighta. Då kan det se ut som att du har “hull” ovanför byxkanten, även om det inte är fallet.

*V-ringade tröjor. V-ringade tröjor passar de allra flesta. De rekommenderas för dem som vill framhäva och skapa illusionen av större byst – vilket du egentligen inte behöver. Däremot är det aldrig fel att välja en V-ringad tröja om du vill se extra fin ut på festen, eller om du bara vill känna dig riktigt snygg en dag.

*Skärp. Precis som V-ringade tröjor kan rätt skärp framhäva dina kurvor. Även om en person med timglasfigur oftast inte är i behov av det beror det faktiskt helt på vilka kläder du väljer. Om du väljer ett par tighta jeans med en tight tröja behöver du inte nödvändigtvis något skärp, men om du t.ex. vill prova en modern oversize-klänning eller en stor kofta kan skärpet definitivt behövas. Risken är att plagget täcker hela din figur så att du ser helt rak ut.

Precis som alla andra bör du som har en timglasfigur komma ihåg att det är du själv som bestämmer vad som passar dig. Det är aldrig fel att prova på modeexperternas tips, men i slutändan är det du själv som måste känna dig fin och bekväm i din outfit. Ett tips är att besöka en större klädbutik och prova olika kläder. Då kan du snabbt se vilka plagg som sitter bäst på dig!

shesha