Kroppsform rektangel – klädtips

Den som har en så kallad rektangelformad kroppsform är ungefär lika bred i midja, höfter och byst. Du är inte särskilt kurvig, utan istället ganska rak, vilket är väldigt snyggt och dessutom modernt. Men hur klär du dig på bästa sätt för att bli ditt snyggaste jag? Följ tipsen nedan!

  • Använd skärp. Skärpet är en utmärkt accessoar för dig med rak kroppsform. Det markerar din midja, vilket framhäver kurvorna du faktiskt har och det är helt rätt för dig.
  • Tröjor med V-skärning. Toppar och tröjor med V-skärning är också ett riktigt bra val för dig. V-skärningen ger illusionen av större byst, vilket gör får dig att verka mer kurvig.
  • A-skurna kjolar. A-skurna kjolar markerar din midja, som i kontrast till kjolens breda nedre del kommer att se väldigt smal ut. Du skapar alltså kontraster som gynnar din figur, vilket är helt rätt.
  • Åtsittande jeans. Många kvinnor med rak kroppsform strävar efter en mer kurvig look, men det är inte ett måste. En rak figur är snygg i sig, eftersom den är väldigt proportionerad. Därför kan du med fördel välja åtsittande jeans som framhäver dina ben.
  • Tighta tröjor. Tighta tröjor fungerar perfekt i kombination med åtsittande jeans. Då framhävs din figur ordentligt. Tänk bara på att inte välja åtsittande byxor och en alltför stor tröja. Då kan du enkelt se äppelformad ut.

Notera att tipsen ovan bara är förslag. Du bör naturligtvis välja plagg som du själv trivs bäst i – det är alltid regel nummer ett!

shesha