Så får du en enkel men lyxig look

En elegant look utgörs av rätt kläder, skor och accessoarer – men det är inte allt. Hit hör även rätt frisyr, sminkning och nagelvård. För att din look verkligen ska vara lyxig krävs det att du tänker på samtliga aspekter – och det är faktiskt inte särskilt svårt.

Design

Här gäller det att välja enkla, sofistikerade alternativ. En finstickad beige polotröja är perfekt vid nästan alla tillfällen, likaså ett par högkvalitativa jeans i svart eller mörkblå denim. Minst en svart kavaj är ett måste och den kombinerar du med en tröja och jeans. Köp gärna en snygg långärmad tröja, en polotröja och minst en topp i svart, beige och vitt. Det kommer du långt med.

Färg och material

Till att börja med bör du välja rätt plagg. Färger som svart, grått, beige och vitt är klassiska färger som aldrig blir omoderna. De ger en känsla av elegans som är svår att slå. Men färgen är inte allt. Du bör naturligtvis också välja plagg av högkvalitativa material. Det betyder inte att allt du köper måste bestå av silke, utan bomull, ull och syntetiska material av hög kvalitet är minst lika bra. Undvik däremot den där stickade tröjan i akryl som blir full av noppor efter två tvättar.

Kosmetika

När det kommer till kosmetika bör man följa konceptet “less is more”. Kör på en naturlig look och undvik stark ögonmakeup. Spara det röda läppstiftet till festen och kör på en mer naturlig nyans på jobbet.

En annan viktig aspekt är manikyren. Välj helst en neutral, beige färg och besök gärna en salong. Ett tips är att använda ett semi-permanent nagellack som håller i 2-3 veckor. Då vet du att naglarna kommer att förbli perfekta länge.

shesha